Nieuwsbrief Zomer 2020

Stichting Sanoek “voor hulp aan de allerarmsten

In dit nummer:

  • Bericht van het Bestuur van Stichting Sanoek.
  • De doelen die wij in 2019 hebben kunnen ondersteunen.
  • Gaarne Uw aandacht voor onze projecten in Azië en Afrika.
  • Ook in de toekomst kunt U ons blijven ondersteunen.
  • In 2020 zijn wij ook zichtbaar via de website.

Bericht van het Bestuur van de Stichting Sanoek.

Het Bestuur van de Stichting Sanoek kijkt terug op het jaar 2019, en wij mogen niet ontevreden zijn over de steun die wij van onze gulle gevers hebben ontvangen. Hartelijk dank hiervoor!

Wij zijn dan ook verheugd dat wij de door ons gestelde doelen voor 2019 hebben kunnen bereiken, en op pagina 2 van deze nieuwsbrief kunt U lezen welke doelen wij hebben kunnen ondersteunen, dankzij uw hulp.
Wederom zijn de Good Shepherd Sisters in Thailand, Myanmar en Cambodja erg dankbaar voor de steeds voortdurende ondersteuning die wij hen dankzij U kunnen blijven geven.
Maar wat de wereld nu is overkomen in 2020 met Covid 19 oftewel het Corona virus heeft onze wereld in z’n macht, waardoor het allergrootste deel van de wereld is stilgelegd. Zo ook de landen waar wij onze projecten willen blijven ondersteunen. Ook in Thailand, Myanmar en Cambodja zijn lockdowns afgeroepen, verblijven mensen in quarantaine vanwege besmettingsgevaar en vele mensen zijn reeds besmet.
Net als in Nederland gelden ook in deze landen de voorschriften, zoals handen wassen, afstand bewaren, hoesten in de elleboog, mondkapjes dragen enzovoort.
En er is al zo weinig in deze landen, totaal geen steun van overheden zoals in Nederland. Wij realiseren ons dan te weinig, hoe goed het hier geregeld is, ondanks alle problemen in ons land. Natuurlijk zullen in het Westen van Europa, maar ook in de rest van de wereld, bedrijven om gaan vallen, en zullen vele mensen hun baan gaan verliezen. Kijk naar Noord Amerika waar nu reeds 40 miljoen mensen zonder werk zijn.
Alle mensen op deze aardbol zullen hun schouders er weer onder moeten gaan zetten, zodra het verantwoord is, en er geen virus uitbraken meer voorkomen. Het zal nog geruime tijd in beslag nemen, maar dat neemt niet weg, dat wij u toch durven te vragen om onze projecten te blijven ondersteunen.
Afgelopen week werden wij benaderd door het Jeugd Centrum in Chiangrai, Noord Thailand , of dat Stichting Sanoek extra steun kon verlenen omdat het dak van een gebouw waar de kinderen in slapen en leven en studeren gedurende een storm zwaar was beschadigd, waardoor er heel veel water naar binnen stroomde, hetgeen ook gevaarlijk zou worden in verband met de elektrische voorzieningen in het gebouw.
Natuurlijk zijn wij daarin bijgesprongen en hebben wij hen direct medegedeeld dat zij het dak kunnen laten repareren. Op deze manier ontstaat er continuïteit en een veilige situatie voor de kinderen, die hier leven, studeren, en slapen. Het geeft ons Bestuur dan ook een geweldig gevoel dat wij dit dankzij U hebben
kunnen realiseren.

Wij wensen U ondanks alle ongemakken van het virus een goede en gezonde Zomer 2020.

Met vriendelijke groet, namens het Bestuur van de Stichting Sanoek,

J.J.(Hans) Winkel, voorzitter/secretaris

Colofon:
Email & website:
Inschrijving KvK:
Bankrekening:
Bankrekening:
Voorzitter-Secretaris:
Penningmeester:

Stichting Sanoek, Frida Katz Erf 55, 3315 VJ Dordrecht
info@stichtingsanoek.nl, www.stichtingsanoek.nl
KvK Rotterdam e.o. no. 24280783, ANBI goedgekeurd no. 14347, Fiscaal nr. 807010455
ING BANK: IBAN rekeningnummer NL28INGB 0007 7455 48
RABOBANK: IBAN rekeningnummer NL33 RABO 0356 3089 79
dhr. J.J.Winkel
mevr. T. N. Winkel de Jong

DOELEN die wij in 2019 dankzij Uw hulp hebben kunnen ondersteunen.

Onze projecten in Myanmar (Birma):
Medicijnen voor het medisch centrum in Yangon.
Het kinderdagverblijf in Yangon, aan de Dala River
Project Hopin en Monyin in Kachin State
Project in Mandalay, opvang en onderwijs opleiding jonge vrouwen

€ 2.500
€ 2.500
€ 2.500
€ 2.500

Onze projecten in Thailand:

The Wildflower Home in Chiangmai
Project Good Shepherd Youth Centre, Chiang Rai
Stichting Hill Tribes Children in Nam Maeng
Medicijnen en professionele hulp en onderhoud van een schizofrenie patiënt in Pattaya
Mother and Baby Home, Bangkok

€ 5.000
€ 5.000
€ 1.500
€ 2.000
€ 3.000

Ons project in Cambodja:

Project Mother and Baby Home, Sihanoukville

€ 3.000

Ons kleine project in Lesotho, Zuid-Afrika:

Prentenboek in braille voor blinden, slechtzienden, en kinderen met overige medische beperkingen

€ 124,75

In totaal hebben wij dankzij Uw hulp projecten kunnen ondersteunen met een bedrag van € 29.624,75

Bericht vanuit één van onze projecten in Myanmar, Project kinderdagverblijf Yangon, Dala River
Reeds vele jaren ondersteunen wij dit project in Myanmar

Brief van Zuster Marian:

“Namens de Good Shepherd Sisters in Yangon, zijn de kinderen en hun ouders in Dala, ik, Sr. Marian en het personeel van de Dala-kwekerij, onze dank verschuldigd aan de donateurs van de Stichting Sanoek. . Dit schooljaar (2019-2020) hebben we 40 kinderen. Komende juni staan sommige kinderen klaar om naar de staatsschool te gaan. Dan verwelkomen we een nieuwe groep kinderen van 3 jaar oud.
Bedankt voor uw financiële steun.
We gebruikten het voor het kopen van zaden voor in de kwekerij en vele educatieve benodigdheden. Dankzij uw steun hebben we de leerkrachten die onvermoeibaar met de kinderen werken, meer salaris kunnen geven. We vierden het kerstfeest van 2019 op 24 december waarna de kinderen vakantie hadden tot 7 januari 2020. Ze beleefden de vreugde van Kerstmis en hoorden het goede nieuws van Kerst van een van onze zusters.
Na de viering gaven we eten aan zowel de ouders, als aan de kinderen. Het was een gedenkwaardige dag voor veel kinderen, omdat ze nog nooit het vieren van Kerstmis eerder hebben meegemaakt.
We hopen dat u deze kinderen blijft helpen. Zonder de steun van mensen zoals jullie, kunnen we deze kinderen in nood niet helpen.

We willen graag ons plan delen om naar een betere plek te verhuizen. We zijn nu bezig met het realiseren van nieuwbouw op een nabijgelegen locatie. Met de bijdragen van onze vrienden en donateurs hebben we in hetzelfde gebied een stuk land kunnen kopen.
We hebben echter wel geld nodig voor de inrichting van de nieuwbouw. We zouden het zeer op prijs stellen als u ons zou kunnen helpen met het verkrijgen van gelden voor deze behoefte. We hopen in april 2020 naar de nieuwe plek te verhuizen. Die plek zal een betere en veiligere plek zijn voor de kinderen om te leren en te spelen. We zijn van plan om spellen binnen en spellen voor buiten voor de kinderen te organiseren, met name in de leerhoek. Met een logische indeling van het meubilair kunnen de kinderen toch rennen en zingen en vrij in de nieuwe ruimte springen. We hopen op de nieuwe plek meer kinderen in nood te kunnen verwelkomen.

Uw steun is erg nuttig voor ons. Dus nogmaals dank ik u vanuit het diepste van mijn hart.
Met liefde en dankbaarheid,

Sr.Marian Moe Kalayar, Dala Nurserey. “

Wij willen graag een oproep doen aan onze trouwe donateurs om ons te blijven steunen om ons werk te kunnen voortzetten. Het is nu méér dan ooit nodig !

U kunt het verschil maken …………… Nu en in de toekomst, beïnvloed de wereld- ook als u er niet meer bent. Slechts een paar regels in uw testament of trust zijn voldoende om aan Stichting Sanoek te denken.
Investeer in de toekomst door een donatie na te laten die voor altijd blijft. Geven via een nalatenschap is een bijzondere manier van doneren. U kunt Uw legaat zo structureren dat U een specifiek voorwerp of geldbedrag nalaat. Wilt U méér hierover weten, laat ons dat dan even weten en stuur ons een berichtje per post of per email, of neem telefonisch contact met ons op.

DOELEN 2020

Voor het jaar 2020 willen wij Uw dringende steun vragen voor de onderstaande projecten :

Medicijnen voor het medisch centrum in Yangon, Birma (Myanmar)
Voor de jaarlijkse behoefte aan medicijnen vragen wij telkens weer een bedrag van € 2.500.

Project Wildflower Home in Chiangmai, Thailand
Zuster Anurak heeft ons een bijdrage gevraagd voor de voltooiing van de bouw van een nieuw onderkomen voor 50 moeders en kinderen in Chiangmai. Wij vragen hiervoor een bedrag van € 5.000 minimaal.

Het kinderdagverblijf in Yangon, Myanmar (Birma)
Wij willen in 2020 wederom proberen om een bedrag van € 2.500 bij te dragen. Steun ons alstublieft, het gaat hier om de allerkleinste kinderen. Gaarne ook een extra ondersteuning voor de inrichting van € 2.500.

Project Hopin en Monyin in Kachin State, Myanmar (Birma)
De ondersteuning aan de studenten in Kachin State in het Noorden van Birma, willen wij graag continueren in 2020. Wij vertrouwen er op minimaal € 2.500 bij te kunnen dragen, dankzij Uw steun.

Project in Mandalay, Myanmar, opvang en onderwijs opleiding jonge vrouwen
Ook dit project hopen wij te kunnen continueren in 2020.Wij vertrouwen er op dat wij dankzij Uw steun ook in 2020 weer een bedrag kunnen bijdragen van € 2.500.

Project Mother and Baby Care Home, Bangkok, Thailand
Zoals reeds in diverse voorgaande nieuwsbrieven vermeld zouden wij enorm blij zijn, als er voor dit project in 2020 een bedrag bij elkaar gebracht kan worden van € 3.000. Laat ons alstublieft niet in de steek !

Project Mother and Baby Care Home, Sihanoukville, Cambodja
Evenals in het jaar 2019 willen wij dit project in 2020 van ganser harte blijven ondersteunen. De situatie van jonge vrouwen is zo verschrikkelijk dat wij hier een bijdrage willen leveren van minimaal € 3.000 in 2020. Kunnen wij op Uw steun rekenen?

Project Good Shepherd Youth Centre, Chiang Rai, Thailand.
Ons is meer dan duidelijk geworden dat er heel veel geld nodig is om dit project draaiende te kunnen houden onder leiding van Zuster Supapawn. Wij hopen haar wederom te kunnen helpen met € 5.000. Helpt U ons en Zuster Supapawn ?

Stichting Hill Tribes Children, Chiangmai, Thailand.
Als het in ons vermogen ligt in 2020, willen wij wederom het kindertehuis in Nam Maeng, Chiangmai, onder leiding van de medewerkers van deze Stichting blijven ondersteunen om de middelbare school opleidingen te kunnen blijven geven. Wij denken wederom aan een bijdrage van € 1.500 voor 2020.

Zadenprojecten en overige:
Zoals ieder jaar willen wij ook het project met braille-boeken gaan uitbreiden naar Azië. Uiteraard willen wij ook de medicijnen en professionele hulp voor een schizofrenie patiënt in Thailand. Totaal hebben wij hier € 2.500 voor nodig. Kunt U ons weer helpen, om dit voor elkaar te krijgen?

Wij garanderen U ꞉ UW DONATIE KOMT VOOR 100% OP DE PLAATS WAAR HIJ VOOR BESTEMD IS !!!!!

De achtergrond van de Dala Nursery, Yangon.

Het verhaal van Dala Nursery begon met het verhaal van Yangon Nursery. De Good Shepherd Sisters, wonen tegenover het Yangon General Hospital. Omdat zij dicht bij het hospitaal waren, merkten zij dat er mensen zijn, die dag en nacht in de schaduw van het ziekenhuis leven met hun kinderen.Terwijl ouders in het ziekenhuis aan het werk zijn, worden de kinderen alleen gelaten rond het ziekenhuiscomplex. Terwijl de zusters het reguliere ziekenhuisbezoek afleggen, komen zij de mensen tegen die in het ziekenhuis zijn opgenomen, maar deze mensen proberen hun kinderen bij zich te houden terwijl ze ziek zijn.
De meeste van bovengenoemde families zijn arbeiders van / rond het ziekenhuis met een laag inkomen. Sommige gezinnen hebben geen goede baan, geen vast inkomen en geen goede woonplaats. De meeste huisvrouwen gaan van huis tot huis om tegen een kleine vergoeding kleren te wassen en van dag tot dag te leven.
Het is heel triest om te zien dat sommige kinderen niet naar school gaan, niet regelmatig eten en geen persoonlijke hygiëne hebben. Heel vaak zien zij deze kinderen het slachtoffer worden van de familieproblemen (gebroken gezinnen; sommigen wonen bij de tweede vrouw van hun vader of de tweede echtgenoot van hun moeder. Sommigen wonen bij de dronken vaders.) Er zijn ook gevallen waarin ouders zelf hun kinderen verkopen voordat ze hertrouwden.

Door het zien van deze kinderen die in deze gevaarlijke, vuile en ongezonde situaties leven, hebben zij op 1 juni 2006 met de genereuze hulp van vriendelijke donateurs Yangon Nursery voor de kinderen in het klooster kunnen openen. Het doel is om de levenskwaliteit van minderbedeelde kinderen en hun ouders te verbeteren door de kinderen te voorzien van onderwijs, voeding, hygiëne, morele en een liefdevolle sfeer.
Het Yangon-kinderdagverblijf was een oude garage, die werd gebruikt als opslagruimte en is omgebouwd tot een kleine kinderkamer. In het begin was het maximum aantal kinderen dat we konden huisvesten 30. Dat was ook nogal druk, vooral tijdens het regenseizoen dat ongeveer 6 maanden duurt. De kinderen moesten de hele tijd binnen blijven. Het aantal kinderen nam elk jaar toe. Na de Nargis-cycloon die Myanmar op 3 mei 2008 zwaar trof, kwamen er steeds meer kinderen naar het dagverblijf.
Naarmate de tijd verstreek, realiseerden de zusters zich dat de meeste kinderen die naar de Yangon-crèche kwamen, uit Dala komen. Op verzoek van de gemeente in Dala zijn zij een vestiging begonnen van Yangon Nursery in Dala.

Start van de nieuwbouw.
De huidige situatie van het kinderdagverblijf.
De huidige ruimte.
De slaapzaal voor de kinderen.